Rreth 300 mjekë dhe personel i medicinës të cilët punojn në shtetet e Evropës janë lajmëruar në thirrjen e portalit “Pika e Kthimit” dhe Qeverisë së Serbisë që në rast nevoje do të kthehen përkohësisht në Serbi për të luftuar me epideminë e coronavirusit.

Drejtori i këtij programi “Pika e Kthimit” Ivan Bërklaç” ka thënë se ky personal mjekësor ka mbushur formularet të cilat ishin vendosur në portal dhe kanë caktuar terminet se kur do të jenë në dispozicion për Serbinë.

“Gjithçka është e bazuar në punë vullnetare dhe ata do të ktheheshin përkohësisht në vend”, ka shpjeguar Bërklaç duke shtuar se deri tani interesim më të madh për të u kthyer kanë shprehur mjekët nga Gjemrani dhe Shteteve e Bahkuara të Amerikës. Ai ka thënë se momentalisht është duke u formuar baza e të dhënave dhe njoftoi se këta mjek do të nevoiten vetëm atëherë kur të hargjohen kapacitetet e sistemit të Serbisë./Spektri

Sepse në ëndrrat tuaja, çdo detaj ka rëndësi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>