Numri i të prekurve me korona virus në gjithë ballkanin është duke u rritur nga dita në ditë.

Për këtë rast, ekipi në shtabin e krizave kundër Covid 19 sot do të mbaj mbledhje në të cilën do të diskutohet për situatën momentale epidemiologjike, si dhe mundësinë e forcimit të masave.

Siç raportojm mediat serbe transmeton Spektri, masat do të fokusohet më tepër në Beograd, ndërsa në nivel vendi shtabet lokale të krizave do të vlersojn se cilat masa i përshtaten situatës epidemiologjike në vendin e tyre.

Që nga rritja e numrit të të prekurëve në dy ditët e fundit shumë anëtarë të shtabit të krizave dje gjatë deklaratave publike kanë folur për mundsinë e forcimit të masave ose korigjimit të tyre.

Por cilat janë masat që mund të vendosen sot?

  1. Kufizimi i lëvizjes,
  2. Zvoglimi i orarit të punës për lokalet dhe shitoret,
  3. Grumbullimi i më pak se 30 personave,
  4. Mbyllja e kinemave dhe teatrove,
  5. Mbyllja e kufirit për disa shtete,
  6. Bartja e maskave edhe në ambient të hapur.
Sepse në ëndrrat tuaja, çdo detaj ka rëndësi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>