Ambasadori gjerman për Kosovë, Christian Held, gjatë një vizite të cilën ia ka bërë Istogut dhe fermave të vogla aty ka treguar se edhe Gjermania ofron mbështetje mbi 10 vjeçare për të ndihmuar në organizmin dhe planifikimin e fermave të vogla.

Gjithashtu sipas ambasadorit thuhet se ky projekt mundëson të bëhet eksportimi i barishteve të thata, 95 përqind në Evropë.

Përmes një postimi në Twitter ambasadori gjerman ka treguar se 3000 familje përmes më shumë se 300 fermave ofrojnë barishte në 58 pika grumbullimi në gjithë Kosovën.

Midis tjerash ai është mahnituar se si ky projekt për planifikim ofron siguri për fermat e vogla nga një organizatë afatgjatë e shitjeve si edhe i bëri përshtypje vërtet ajo që mund ta arrish me barishte dhe organizim të mirë. /Klan kosova

View image on Twitter
View image on Twitter
View image on Twitter
View image on Twitter
Sepse në ëndrrat tuaja, çdo detaj ka rëndësi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>