Drejtuesi i Lëvizjes Qytetare URA dhe mbajtësi i listës “E Zezë në të Bardhë”, Dritan Abazoviç, u takua me Metropolitin e Malit të Zi Amfilohije, dhe udhëheqësit e koalicionit “Për Ardhmërinë e Malit të Zi” dhe “Paqja është kombi ynë”, raporton CdM.

Por në takimin nën Ostrog ndodhi një gjë e befasishme. Abazoviç propozoi Zdravko Krivokapiç për kryeministër, ndërsa Fronti Demokratik që kryeson e refuzoi.

“Kur shumicës së pjesëmarrësve u dukej se gjithçka ishte rënë dakord, një nga udhëheqësit e DF tha që Krivokapiç nuk kishte mbështetje dhe se ai duhej të kalonte një rishikim të besimit në koalicion”, shkruan Vijesti.

Negociatat midis tre koalicioneve për formimin e qeverisë u bllokuan për shkak të mosmarrëveshjeve midis DF dhe Abazoviç, veçanërisht mbi vendimet e personelit dhe marrjen e departamenteve kryesore.

Amfilohije u erdhi në ndihmë për t’u përpjekur të qetësonte pasionet dhe të bindte të dy palët se duhet të formohet një qeveri. Përkundër angazhimit të Amfilohije, ende nuk është arritur asnjë marrëveshje.

Situata është ndërlikuar më tej nga mbështetësit dhe zyrtarët e DF, të cilët thonë se nuk pajtohen me shantazhin, i cili, siç thonë ata, po ushtrohet nga URA dhe Abazoviç. 

Sepse në ëndrrat tuaja, çdo detaj ka rëndësi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>