Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme në Republikën e Shqipërisë, Gent Cakaj, tashmë ka konfirmuar vizitën tre ditore që do ta zhvilloj në Luginë të Preshevës.

Ministri Cakaj vizitën në Luginë do ta filloj të mërkurën më 10 Qershorë, në qytetin e Preshevës ku do të takoj përfaqësuesit e partive politike shqiptare që do të garojn në listën e përbashkët për në zgjedhjet parlamentare në Republikën e Serbisë

Kjo është agjenda:

10 qershor, e mërkurë – Preshevë

■ Takime të veçanta me përfaqësuesit e partive politike nënshkruese të listës së përbashkët zgjedhore “Alternativa Demokratike Shqiptare – Lugina e Bashkuar”:

■ 09.00 – Shaip Kamberi, PVD;

■ 09.20 – Shqiprim Arifi ApN;

■ 09.40 – Nagip Arifi PD;

■ 10.00 – Shqiprim Jonuzi LPD;

■ 10. 20 – Sami Salihu LR.

■ 10. 30 – Takim i përbashkët me të pestë përfaqësuesit e Listës.

■ 10. 45 – Konferencë e përbashkët për shtyp.

■ Kohë e lirë – Dreka

■ 15. 00 – Takim me kryetarin e komunës së Preshevës Shqiprim Arifi. Vendi: Komunë.

■ 16. 00 – Shëtitje në qytet të shoqëruar nga kryetari i komunës. Kafe.

■ 17. 00 Vizitë në një shkollë të Preshevës. Shkolla e Mesme e Përgjithshme “Skënderbeu” tbc.

■ 18. 00 – Vizitë në Parkun Industrial dhe në një objekt industrial-ekonomik-turistik.

■ Darka e lirë.

11 qershor, e enjte – Bujanoc

■ 09. 00 – Nisja për në Bujanoc.

■ 09. 30 – Takim me kryetarin e komunës së Bujanocit Shaip Kamberi. Vendi: Komunë.

■ 10. 30 – Vizitë në qytet. Kafe.

■ 11. 00 – Vizitë në shkollën e mesme të përgjithshme “Sezai Surroi”.

■ 12. 00 – Takim me kryetarin e Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve, Ragmi Mustafi – Bujanoc. Vendi – Selia e Këshillit

■ 13. 00 – Dreka në hotel “Rozafa”.

■ 14. 30 – Vizitë në Zyrën e Misionit të OSBE-së. Vendi: Zyrat e Misionit.

■ 15. 30 – Vizitë në degën e Fakultetit të Ekonomisë. Takim me trupin pedagogjik dhe studentë shqiptarë.

■ 16. 30 – Kafe. Kohë e lirë.

■ 17. 00 – Vizitë në familjen e Jonuz Musliut.

■ 18. 30 – Kthim në hotel.

■ Darka e lirë.

12 qershor, e premte – Medvegjë

■ 09. 30 – Nisja në Medvegjë.

■ 11. 30 – Takim me 3 këshilltarët shqiptarë të Këshillit Komunal: Muharem Salihu etj. Vendi: tbc.

■ 14. 30 – Vizitë në fabrikën e Muharrem Salihut.

■ 15. 30 – Vizitë në shkollën tetëvjeçare.

Note: Agjenda mund të pësojë ndryshime të vogla gjatë vizitës

Sepse në ëndrrat tuaja, çdo detaj ka rëndësi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>