Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqipëtar Ragmi Mustafa, sot ka marrë pjesë në Shoqatën për Personat me Nevoja të Vecanta që është mbajtur në Preshevë.

Kjo pjesëmarrje është realizuar me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Personave me Nevoja të Vecanta, që shënohet sot, me 3 nëntor.

Qëllimi kryesor i kësaj teme është GJithpërfshirja dhe Barazia.

Postimi i plotë i Mustafës në facebook:

BARAZI DHE GJITHËPËRFSHIRJE

3 dhjetori shënon Ditën Ndërkombëtare të Personave me Nevoja të Veçanta. Promovimi i pjesëmarrjes së personave me nevoja të veçanta dhe lidershipi i tyre është tema për vitin 2019.

Të përqendruar në fuqizimin e personave me nevoja të veçanta për zhvillim gjithëpërfshirës, të barabartë dhe të qëndrueshëm siç parashikohet në Axhendën e vitit 2030 për Zhvillim të Qëndrueshëm (OKB), që zotohet se nuk do të ‘lërë askënd pas’ dhe njeh nevojat e veçanta si çështje ndërlidhëse me edukimin, ngritjen e punësimin, pabarazinë, aksesin në institucione, si dhe mbledhjen e të dhënave dhe monitorimin.

Gjithashtu, sot mora pjesë në prezentimin e hulumtimit të “Shoqatës për Personat me Aftësi të Kufizuara Preshevë”. Një bazë solide për të ndërmarrë veprimet e nevojshme dhe krijimin e strategjive për barazi dhe gjithëpërfshirje të pjesës më të neglizhuar të shoqërisë në Preshevë. Hulumtime të tilla janë të nevojshme edhe për Bujanoc e Medvegjë. Barazi dhe gjithëpërfshirje. /Spektri

Sepse në ëndrrat tuaja, çdo detaj ka rëndësi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>