Evropa rrezikon të përballet me rritje të numrit të viktimave nga coronavirusi gjatë muajit tetor dhe nëntor, deklaroi Organizata Botërore e Shëndetësisë.

“Situata do të përkeqësohet. Në muajin tetor dhe nëntor ne do të përballemi me rritje të mortalitetit”, tha drejtori i zyrës së OBSH-së për Evropë, Hans Kluge.

Kontinenti mund të përballet me rritje ditore të vdekjeve, paralajmëroi organizata.

“Gjendemi në një situatë ku vendet nuk dëshirojnë t’i dëgjojnë lajmet e këqija, mirëpo e kuptoj plotësisht”, tha Kluge.

Bëhet e ditur se 55 vendet anëtare të OBSH-së në Evropë do të mbajnë një mbledhje ‘online’ të hënën dhe të martën, për të diskutuar për sa i përket situatës së menaxhimit të pandemisë së coronavirusit.

“Disa mendojnë se vaksina do t’i japë fund pandemisë, sigurisht që jo”, u shpreh drejtori i OBSH-së.

“Ne nuk e dimë nëse vaksina do të funksionojë tek të gjitha grupet e popullatës”, theksoi Kluge. /Telegrafi/

Sepse në ëndrrat tuaja, çdo detaj ka rëndësi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>