Komuna e Bujanocit po vazhdon promovimin e punëve të pushtetit të kaluar por edhe punët të cilët kanë filluar në muajt e fundit.

Duke qenë se gjindemi në periudhën e pandemisë dhe duke e marrë parasysh edhe situatën financiare të Komunës sonë mund të arsyetohen pezullimet ose shtyerja e shumë planeve të parapara me buxhet në fillim të vitit.

Pas shumë viteve, pushteti në Komunën e Bujanocit është krijuar nga shumica apsolute shqiptare, ndërsa të gjithë janë të vetëdijshëm se bashkimi i tyre është “i dhunshëm”, pasi ky bashkim erdhi pas presionit të popullsisë shqiptare dhe faktorit politik shqiptarë në Shqipëri dhe në Kosovë.

Se raporti në mes partive politike shqiptare është i ftoht, vërehet në bashkpunimin e tyre “në distancë” dhe dakordimin mes vete vetëm kur janë në publik dhe nën presion. Ndërsa në taboret brenda partive secila thurrë plane se si të mbrohet ose sulmoj partinë tjetër shqiptare.

Shumë shpesh kemi akuza dhe kundër akuza në mes partive politike edhe pse së bashku udhëheqin me Komunën.

Se sa “në zorë” janë partitë shqiptare e sidomos partia fituese e zgjedhjeve të fundit, vërehet gjatë takimeve që zhvillohen në Kosovë, Shqipëri apo Maqedoni. Pas takimit secila palë paraqitet në variante të ndryshme, madje edhe ndryshe me nikoqirin.

Ajo që më së shumti po bie në sy tek njerzit që po përcjellin këtë situat është se pushteti momental punët e nisura nga pushteti i kaluar i paraqet varësisht sipas dëshirës së tyre.

Thënë troç, kur duhet me pre shirita i paraqesin të arritura të tyre ndërsa kur duhet me pagu për ato shiritat e prerë akuzojn pushtetin e kaluar që kanë lënë borxhe.

Derisa brenda koalicionit punët po shtyhen me zorë, shumë njohës të qështjeve politike në Bujanoc shprehen se në momentin që Gent Cakaj do të largoj vëmendjen nga Lugina, menjëherë do të “plasë” në Bujanoc dhe do të shihet fotografia e vërtet e bashkpunimit të partive politike shqiptare. /Spektri

Sepse në ëndrrat tuaja, çdo detaj ka rëndësi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>