Sipas një studimi të kryer së fundmi, marrja e vitaminës D mund t’iu zgjatë jetën personave që vuajnë nga kanceri.

Hulumtuesit nga Michigan State University, kanë analizuar gjendjen shëndetësore të personave që kanë marrë vitaminën D dhe atyre që u ka munguar kjo vitaminë për një periudhë trevjeçare.

Në këtë studim kanë marrë pjesë 79 mijë persona, prej të cilëve 78 për-qind ishin të gjinisë femërore, shkruan Medical News Today, transmeton Klan Kosova.

Duke u bazuar në rezultatet e këtij hulumtimi, shkencëtarët thonë se peronat që kanë marrë vitaminën D janë 13 për-qind më pak të rrezikuar nga sëmundjet e kancerit.

Sepse në ëndrrat tuaja, çdo detaj ka rëndësi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>