Të flesh pa rroba, ja efektet befasuese që i sjell trupit tuaj

Përmirëson proceset e riparimit të lëkurës
Nëse flini lakuriq, lëkura do të riparohet më lehtë. Ajo që do të ndodhë është se gjëndrat dhjamore do të punojnë me kapacitet të plotë dhe lëkura do të thithë më shpejt lëndët ushqyese. Gjithashtu, shkalla metabolike e trupit do të përmirësohet.

Redukton Dhimbjet
Fjetja lakuriq do të stimulojë qarkullimin dhe do të zvogëlojë dhimbjen, veçanërisht atë në zonën e barkut. Për shkak të lehtësimit të dhimbjes, do të filloni të ndiheni më rehat dhe do të flini më fort.

Rrit energjinë
Nëse keni një gjumë të mirë të natës, të cilin do ta bëni nëse flini lakuriq, nivelet tuaja të energjisë do të rriten. Kjo do t’ju ndihmojë të keni energji të mjaftueshme gjatë ditës.

Ndjeheni më të gjallë
Kontakti lëkurë me lëkurë rrit hormonet e lidhjes si oksitocina dhe kjo do t’ju bëjë më të ndjeshëm ndaj prekjes së partnerit tuaj. Gjithashtu, kjo do të forcojë ndjenjat e besimit, lidhjes dhe do të ulë rrahjet e zemrës.

Promovon humbjen e peshës
Për shkak të gjumit lakuriq, nivelet e kortizolit do të rriten dhe jo vetëm që do të flini më mirë, por do të promovohet edhe procesi i humbjes së peshës. Nëse dëshironi të humbni peshë, kjo është zgjidhja.

Parandalon bakteret
Fjetja lakuriq mund të parandalojë rritjen e majave dhe baktereve. Gjithashtu, kjo do të thajë njollat e djersës dhe do ta mbajë trupin rehat.

Përmirëson gjumin
Nëse nuk ishte e qartë deri tani, të flesh lakuriq është më mirë për gjumë sesa të flesh me rroba. Ajo që ndodh është se temperatura e trupit bie dhe nëse vishni rroba, cikli prishet. Kështu, do të rrotulloheni dhe do të keni modele të parregullta gjumi. Ndërsa, nëse flini lakuriq, kjo do të përmirësojë cilësinë e gjumit dhe do të flini si një fëmijë.