Një studim multidisiplinar mbi Kosovën dhe shqiptarët në kontekst të ndryshimeve gjeopolitike

Frashër DEMAJ (Recension për librin “Gjeopolitika, territori, konflikti” të akademik Hivzi Islamit dhe profesor Arsim Ejupit)…

Shqiptarët dhe forca shkatërrimtare ndaj objekteve të trashëgimisë!

Nga: Machiel Kiel (pasthënia e librit Arkitektura Osmane në Shqipëri: 1385-1912) Fillimisht, më se 40 vite më…

Nderim e përulje para figurës së shkrimtarit të shquar Dritëro Agolli

Të dielën, më datë 01.10.2023, në Uster të Kantonit të Zyrihut, “Shkolla Shqipe” në Zvicër, me…

Absolventja nga Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”, del me analizë konkrete për Organizatat Studentore

Absolventja nga Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”, përkatësisht nga Dega e Gazetarisë, ka bërë një analizë…

Shkopi i Dragan Smigiqit dhe katër mësimet nga veriu

Nga Veton Surroi Një polic nga Rudari i Kurshumlisë si simbol i çdo gjëje që shkon…

Rezultatet zyrtare të regjistrimit në Serbi, janë manipulim me numrin e shqiptarëve

SHkruan: Refik Hasani Më datën 28 prill, jan shpallur rezultatet zyrtare të regjistrimit në Serbi. Dhe…

Për të gjithë ata që mendojnë se fjalimi i Edi Ramës është thjesht “populizëm”

Nga Mero Baze Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama është përfshirë tanimë në një debat ndërkombëtar rreth…

Magjia e Vlorës, nga bordi i “Mogila Ship”…

Në Vlorë fliten të gjitha gjuhët. Edhe këtë vit, qyteti bregdetar ka pritur me mijëra pushues…

Presidenti i ri i Shqipërisë së Piktorit!

Nga Kim Mehmeti Shumë të mençur e kanë thënë se për fatkeqësinë e një populli nuk…

Diskriminimi i shqiptarëve edhe në pasivizimin e adresave

Shkruan: Refik HASANI Pasivizimi, heqja, fshirja e adresave të neve qytetarëve shqiptarë të Medvegjës,Bujanocit dhe Preshevës,…