Tri dekadat e Referendumit të Krahinës Shqiptare

Shkruan: Refik HASANI Me rastin e 30-vjetorit jubilar të mbajtjes së Referendumit të 1 e 2…

Përkundër shpërnguljes, në Bujanoc rritet numri i nxënësve në klasën e parë!

Viti shkollorë 2021/2022 ka vazhduar trendin e rritjes së numrit të nxënësve shqiptarë që për herë…

Shkollat e mesme në Preshevë vitin shkollorë do ta fillojnë me mësimin e kombinuar!

Shkolla e mesme Teknike dhe Gjimnazi Skënderbeu në Preshevë, nga 1 shtatori do të fillojnë mësimin…

Modeli i semaforit, Maskat, Protokolli i koronës: Gjithçka që duhet të dini rreth fillimit të mësimit më 1 Shtator

Deri në fillim të vitit shkollor kanë mbetur edhe pak ditë. Edhe pse në mbledhjen e…

Vështrim: Për regjistrimin e popullsisë, që do të mbahet në vitin 2022

Të lindurit në Medvegjë, Bujanoc, Preshevë dhe hapësira në ish-RSFJ, e që janë sot me qëndrim…

Kon: Është e nevojshëm rishikimi i masave dhe shtrëngimi i tyre!

Është e nevojshme që përsëri të rishikohet shtrëngimi i masave, ka thënë epidemiologu Predrag Kon. Sipas…

Bujanoc: Arrestohen dy hajna të materialit ndërtimorë

Pjestarë të Ministrisë së Punëve të Brendshme në Bujanoc në një aksion të shpejt kanë arrestuar…

Testi antigjenit tashmë edhe në Bujanoc

Shtëpia e shëndetit në Bujanoc tani ka në dispozicion edhe testimin antigjen të qytetarëve. Deri tani,…

23 Qershori, Dita e të dëbuarëve dhe zhvendosurëve shqiptarë nga Medvegja, Bujanoci dhe Presheva

Shkruan: Refik HASANI Në përkujtim të 22 vjetorit , kur nga disa lokalitete të tri Komunave…

Albin Kurti në dialogun me Serbin denjësisht e përfaqësoi Kosovën

Shkruan: Refik HASANI Dje, më 15 qershor Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti dhe Presidenti…