TikTok njofton për ndryshime të reja

Për të mbrojtur përdoruesit, veçanërisht të miturit, Bashkimi Evropian e ka miratuar Aktin për Shërbimet Dixhitale, të cilit duhet t’i përshtaten shumë kompani të mëdha të internetit, platforma dhe rrjete sociale.

Ndër kompanitë për të cilat zbatohet ky ligj është një nga rrjetet më të njohura në botë, TikTok-u. Për t’i respektuar këto rregulla të reja në BE, TikTok i ka bërë të ditura ndryshimet e destinuara për përdoruesit evropianë, të cilat së shpejti do të hyjnë në fuqi. Ndër të tjera, gjëja më interesante për përdoruesit do të jetë mundësia e çaktivizimit të algoritmit të personalizuar për feeds-at For You dhe Live.

Përdoruesve që e çaktivizojnë atë algoritëm, pra mundësinë e personalizimit, nuk do t’u shfaqet më përmbajtje bazuar në interesat e tyre, domethënë aktivitetet e tyre të mëparshme në TikTok.

Në vend të kësaj, përdoruesve do t’u shfaqen video të njohura nga vendi ku ata jetojnë dhe në mbarë botën, sipas faqes zyrtare të rrjetit. Kur kërkoni për përmbajtje, nëse algoritmi i personalizimit është i çaktivizuar, përdoruesve do t’u shfaqen përmbajtje të njohura nga rajoni i tyre dhe në gjuhën e tyre, ndërsa brenda burimeve të mëposhtme dhe të miqve do të shfaqet përmbajtja e njerëzve që ndjekin, por sipas rendit kronologjik.

Një ndryshim tjetër i prezantuar nga TikTok për shkak të Aktit të Privatësisë Dixhitale i referohet gjithashtu reklamimit të targetuar për të miturit, gjë që është e ndaluar. TikTok thotë se për ta mbrojtja e adoleshentëve është prioritet dhe ata njoftuan se llogaritë e të gjithë personave nën moshën 16 vjeç tashmë do të vendosen automatikisht si private dhe përmbajtja e tyre nuk do të mund të rekomandohet në burimin “For You”.

Gjithashtu, përdoruesve evropianë nga mosha 13 deri në 17 vjeç nuk do t’u shfaqen më reklama të personalizuara bazuar në aktivitetin e tyre në atë rrjet.TikTok është një nga 19 kompanitë e prekura nga ligji i ri, dhe kjo listë përfshin gjithashtu platforma si Facebook, Instagram, YouTube, Musk’s X, Snapchat dhe të tjera./The Verge