Arsyet pse mund të ndiheni të vetmuar gjatë festave të fundvitit

Krishtlindja është një nga festat më të mëdha që festohet në të gjithë botën. Ajo sjell me vete gëzim, lumturi, shpresë dhe gëzim festash. Megjithatë, ndonjëherë Krishtlindjet mund të ndjehen të vetmuara për disa njerëz.

“Nuk është gjithmonë një sezon i gëzuar dhe festiv për të gjithë. Nga presioni i festimeve të përsosura në foto te stresi dhe djegia para festave, ka shumë arsye pse disa prej nesh mund të ndihen paksa të izoluar. Ankthi social, humbja e njerëzve të dashur, konfliktet familjare dhe ndryshimet e mëdha të jetës mund të peshojnë shumë gjatë kësaj kohe. Gjëra të tjera si sfidat e shëndetit mendor ose thjesht ndjenja e mbingarkesës nga ngutja dhe nxitimi i sezonit mund të shtojnë gjithashtu ndjenjën e të qenit vetëm në një dhomë të mbushur me njerëz”, shkroi psikologia, Lalitaa Suglani, shkruan HT.

-Pritshmëritë e larta për të festuar një festival mund të prishen me realitetin e festimeve. Prandaj, mund të ndihet e mërzitshme dhe e vetmuar për disa njerëz.

-Kur jeni të pikëlluar për humbjen e dikujt ose ndryshime të caktuara në rrethanat e jetës, mund të ndiheni të vetmuar gjatë festave.

-Krishtlindjet shoqërohen gjithashtu me dhënien e dhuratave, organizimin e festave dhe vizitën e familjes. Kur përballemi me tendosje financiare, mund të përpiqeni të përmbahemi nga festimet.

-Kur jeni larg njerëzve tuaj të dashur gjatë sezonit të festave, iu mungojnë ata dhe ndiheni të vetmuar.

-Mungesa e marrëdhënieve kuptimplote në jetë dhe ndjenja e ndjenjës së padukshme dhe të padëgjuar mund të çojë në vetmi gjatë sezonit festiv.