Bima që nëse e mbani në dhomën tuaj të gjumit, ‘pengon’ harmoninë dhe paqen!

Nëse jeni adhurues i luleve dhe bimëve, posaçërisht i kaktuseve, me siguri në shtëpinë tuaj keni disa lloje por duhet të dini se kjo bimë nuk është aspak e butë.

Feng Shui ka një shpjegim të saktë se pse. Dhoma e gjumit është një vend për të pushuar, për të fjetur, për të lexuar libra. Humori ynë gjatë ditës do të jetë i njëjtë me energjinë e dhomës së gjumit dhe mund të ndikojë në produktivitet.

Gjëra të caktuara në dhomën e gjumit pengojnë rrjedhën e energjisë pozitive e një ndër to është edhe kaktusi. Kaktusin përgjithësisht nuk duhet ta mbani në shtëpi, veçanërisht në dhomën e gjumit. Pengon harmoninë dhe paqen.

Natyra i përket kujtdo e sidomos kur bëhet fjalë për lulet e ndryshme që shoqërojnë ambientet tona përgjatë gjithë vitit. Mund të gjeni një lule për çdo rast nga vjeshta në pranverë si simbol i stinëve, festave apo preferencave tuaja personale.

Lidhja e njerëzve me lulet përveçse e hershme është edhe mjaft e veçantë pasi konsiderohen si një simbol bukurie e perfeksioni. Në këtë artikull ne do ju listojmë disa nga lulet më të veçanta në botë të cilat dëshmojnë jo vetëm mrekullitë e natyrës por edhe lidhjen e ngushtë që kemi me to nisur nga vlerat marramendëse që njerëzit janë gati të paguajnë për t’i pasur.

Ndërkaq, Echeveria njihet ndryshe si trëndafili i gurtë sepse i ngjan një bime të gdhendur nga guri. Lulëzon në vendet ku të gjitha bimët e tjera luftojnë për jetën dhe shumë e mbajnë atë në çati për t’i mbrojtur ato. Nuk i pengojnë as shiu dhe as bora, nuk i pengojnë ngricat, madje as dielli i fortë nuk mund t’i bëjë asgjë./VOA