Kjo pikë në trup tregon gjendjen e shëndetit tuaj , provoni testin

Kolesteroli i lartë mund të shkaktojë aterosklerozë, akumulimin e kolesterolit dhe substancave të tjera në muret e arterieve. Kjo mund të zvogëlojë rrjedhën e gjakut nëpër arterie ose të ndalojë plotësisht rrjedhën.

Nëse dyshoni se keni kolesterol të lartë, bëni një test të thjeshtë që mund ta bëni në shtëpi.

Kolesteroli i lartë mund të shkaktojë aterosklerozë, akumulimin e kolesterolit dhe substancave të tjera në muret e arterieve. Kjo mund të zvogëlojë rrjedhën e gjakut nëpër arterie ose të ndalojë plotësisht rrjedhën.

Nëse dyshoni se keni kolesterol të lartë, bëni një test të thjeshtë që mund ta bëni në shtëpi.

“Kryerja e një testi në këmbë mund t’ju ndihmojë të përcaktoni nëse keni nivele të larta të kolesterolit apo edhe sëmundje koronare të zemrës për shkak të kolesterolit të rritur”, Dr Monika Wasserman.

“Për të ditur nëse keni kolesterol të tepërt në trup, shtypni butësisht pjesën e poshtme të këmbës me një gisht. Nëse ka një gërvishtje ose vrimë të dukshme në pjesën e poshtme të këmbës, kjo tregon se niveli i kolesterolit është shumë i lartë. Ky test tregon se kolesteroli i tepërt ka ngadalësuar qarkullimin e gjakut”, shton ajo.

“Thonjtë e zbehtë dhe mpirja në këmbë dhe këmbë mund të tregojnë gjithashtu nivele të larta të kolesterolit. Sigurisht, mënyra më e mirë për të kuptuar nëse keni kolesterol të moderuar apo të lartë është të bëni një analizë gjaku. Kur keni kolesterol të lartë, mund të shihni ‘arcus senilis’, që është një unazë në sy rreth bebëzës”, zbulon doktoresha.