Për 10 muaj, shumë kosovarë hoqën dorë nga shtetësia e Republikës së Kosovës

Për thuajse vetëm 10 muaj të vitit 2022, tre mijë e 399 kosovarë kanë hequr dorë për shtetësi të tjera, nga shtetësia e Republikës së Kosovës.
Këtë e kanë bërë të ditur për Klankosova.tv, nga Ministria e Punëve të Brendshme.

“Gjatë periudhës 01.01.2022 – 30.09.2022, nga Shtetësia e Republikës së Kosovës, janë liruar 3,399 persona”, është specifikuar mes tjerash, në përgjigjen e tyre.
Nga kjo ministri, po ashtu klankosova.tv i është konfirmuar edhe telashja e vazhdueshme e furnizimit me materiale, për t’u pajisur me pasaporta të shtetit të Kosovës.

”Për arsye të krizës globale, si dhe pandemisë me COVID-19, furnizimet me material janë vështirësuar. Si shumë shtete të tjera, ashtu edhe ne po kemi vështirësi të furnizimeve me materiale, këto vështirësi i ka shkaktuar kriza globale, si dhe pandemia me COVID-19”, thuhet tutje.

Një shqetësim të tillë e kishte përcjellur deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës, Elmi Reçica.
Sipas këtij të fundit mungesa e furnizimit me pasaporta po u shkakton probleme mërgimtarëve të pajisen me leje qëndrimi dhe në planifikimin e udhëtimeve të tyre për në vendlindje.
Mirëpo, Ministria e Brendshme e Kosovës, është shprehur e bindur se po i trajton rastet që janë me urgjencë.

”MPB është e përkushtuar që të pajisë të gjithë qytetarët me dokumente, e në veçanti rastet që kanë nevojë urgjente”, është thënë nga ministria.
Kujtojmë, se gjatë vitit 2021, katër mijë e 600 kosovarë kanë hequr dorë nga shtetësia, transmeton klankosova.tv.