Prokuroria e Vranjës: Shkak i vdekjes së gruas nga Presheva mund të jetë trajtimi i pakujdesshëm

Me rastin e vdekjes së M.A nga rrethina e Preshevës, e cila ka vdekur gjatë lindjes së fëmijës më 17 prill në Spitalin e Vranjës, Prokuroria e Lartë Publike në atë qytet ka njoftuar se lëndën do ta përcjellë në Prokurorinë Themelore Publike për kompetencë e mëtutjeshme, duke qenë se në rastin konkret, mund të bëhet edhe për ekzekutimin nga pakujdesia të veprës penale “dhënie e ndihmës mjekësore nga pakujdesia”, është bërë e ditur sot.

Siç njofton portali Jugpres, në deklaratën e nënshkruar nga kryeprokurorja publike në Vranjë, Danijela Trajkoviq, thuhet se autopsia ka rezultuar se shkaku i vdekjes së gruas në lindje ka qenë “këputja e mitrës me pasojë gjakderdhje”.

“Policia në Vranjë ka vepruar me urdhër të Prokurorisë së Lartë Publike dhe ka ndërmarrë të gjitha veprimet e nevojshme për konstatimin e të gjitha rrethanave relevante lidhur me vdekjen e M.A., kështu që më 24 prill, Prokuroria e Lartë Publike në Vranjë ka ndodhur ka dorëzuar raport për të gjitha veprimet e ndërmarra, si dhe konstatimet e mëparshme pato-anatomike të Institutit për mjekësi ligjore në Nish për shkakun e vdekjes së M.A., i lindur në vitin 1987, i cili është kryer me kërkesë të Shtëpisë Shëndetësore në Vranjë. deklaroi Trajkoviq.

Në deklaratë thuhet se punonjësit e policisë kanë mbledhur të dhënat e nevojshme nga bashkëshorti i të ndjerit M.A., i cili ka kërkuar që organet kompetente shtetërore të përcaktojnë shkakun e vdekjes dhe i janë bashkuar ndjekjes penale, nëse konstatohet se dikush është penalisht përgjegjës për vdekjen e gruaja e tij.

Dy ditë më parë, menaxhmenti i Shtëpisë Shëndetësore në Vranjë ka shkarkuar Dragan Veliçkoviqin nga pozita e shefit të Departamentit të Gjinekologjisë dhe Obstetrikës në Spitalin e Përgjithshëm në Vranjë.

Veliçkoviq ishte mjek në departamentin e gjinekologjisë gjatë lindjes së një gruaje nga Presheva e cila vdiq më 17 prill.