S’ka përparim, punëtorët nga Presheva më të varfërit në Serbi, hiq më mirë as ata nga Bujanoci!

Komunat me pupullësi shqiptare vazhdojnë të mbeten komunat me pagat më të vogla në Serbi, raporton Spektri.

Nga indeksi i matjes në 204 rrethe, komuna dhe qytete, Komuna e Preshevës vazhdon të mbetet në fund të tabelës, në vendin e 203.

Madje, nga pagat mesatare të llogaritur për muajin korrik, Presheva është nga të paktat venbanime në indeksin e matjes që ka mesataren më të vogël se në muajin paraprak.

Për muajin korrik, pagat mesatare në Preshevë ishte 49.787 dinarë, ndërsa në muajin qershor 50.627 dinarë.

As Komuna e Bujanocit nuk qëndron mirë sa i përket nivelit të rrogës mesatare.

Por në krahasim me Preshevën, Bujanoci ka shënuar ngritje të pagës mesatare, duke u ngritur për 5 vende në renditje.

Gjatë muajit korrik, në Komunën e Bujanocit rroga mesatare ishte 52.425 dinarë dhe gjindet në vendin e 194, ndërsa në qershor ishte në vendin e 199.

Rroga mesatare në rrethin e Pçinjës gjatë muajit korrik ka qenë 55.791 dinarë, ndërsa në nivel të Serbisë rroga mesatare është 73.114 dinarë./Spektri