Abdixhiku: Qytetarët nuk na falën që e rrëzuam Qeverinë Kurti

Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK) Lumir Abdixhiku ka vlerësuar lart procesin zgjedhor në Kuvendin e kësaj partie, ku ai mori më së shumti vota për postin që për 11 vjet e kishte mbajtur Isa Mustafa.

Ai në t7 ka thënë se përveç se është nder, pozita e kryetarit është edhe një përgjegjësi e madhe.

“Nuk kishte nevojë për të rrëzuar qeverinë (Kurti), por ishte gjendja emergjente për shkak të pandemisë. Megjithatë qytetarët nuk e falën këtë dhe ky rezultat është përkthyer më 14 shkurt”, ka thënë Abdixhiku duke folur rreth arsyeve që çuan te rënia e madhe e LDK-së.

Abdixhiku mori besimin e shumicës së delegatëve në Kuvendin zgjedhor të LDK-së më 14 mars për pasuesin e Isa Mustafës, i cili dha dorëheqje për shkak të debaklit në zgjedhjet e 14 shkurtit.