Kur dhe ku duhet të mbillen boronicat?

Shkurret e boronicës janë të lehta për tu rritur dhe nuk kërkojnë vëmendje të madhe nëse i mbillni ato në radhë të parë.

Boronicat jo vetëm që janë të shijshme dhe shumë ushqyese, por janë edhe kaçube tërheqëse, me lule të bukura të bardha në pranverë dhe ngjyra të thella të gjetheve në vjeshtë.

Ku dhe kur duhet mbjell boronicat?

Ju duhet të mbillni boronicat nga nëntori në mars dhe t’i korrni ato nga korriku deri në shtator.

Mbillni boronicat tuaja në tokë acidike të lagësht, të kulluar mirë. Mos lejoni që toka të thahet midis ujitjeve nëse po i rritni ato në një enë dhe përndryshe lëreni shiun të kujdeset për mbajtjen e tyre të hidratuara.

Ato janë shumë të shqetësuar për aciditetin e tokës tuaj dhe nuk do të lulëzojnë nëse mbillen në tokë alkaline. Boronicat preferojnë toka të lehta sesa argjila të rënda, dhe u pëlqen të jenë në një vend me diell, por të mbrojtur.

Nëse nuk keni tokë acid në kopshtin tuaj, ju mund të mbillni boronicë në një enë, zgjidhni një që ka të paktën 30 centimetra në diametër. /Telegrafi/