Brnabiq: Do të ketë rritje të çmimit të energjisë, por në përputhje me pagat dhe pensionet

Sa i përket burimeve të energjisë, kryeministrja serbe thotë se është bërë gjithçka që të ketë mjaftueshëm gaz dhe energji elektrike për muajt në vijim.

Siç shkruan Tanjug, Kryeministrja e Serbisë, Ana Brnabiq, ka deklaruar se çmimet e rrymës dhe gazit në një moment do të duhet të rriten, por ka theksuar se kjo do të kushtëzohet me rritjen e pagave dhe pensioneve.
“Sigurisht që do të duhet të rritet edhe çmimi i energjisë elektrike, ashtu siç do të duhet të rritet çmimi i gazit, por janë dy gjëra që janë të rëndësishme dhe që do ta kushtëzojnë atë, e para është rritja e pagave dhe pensioneve në Republikë. të Serbisë.

Pra, sa mund ta mbrojmë fuqinë blerëse të qytetarëve tanë dhe do të vazhdojmë ta bëjmë sepse nuk mund ta rrisim çmimin në atë mënyrë që të shkatërrojmë gjithçka që kemi bërë në tetë vitet e fundit. Pra kemi të shtyhet lart për të rritur standardet e jetesës së qytetarëve dhe për të bërë që çmimet e energjisë elektrike të rriten, por që të jetë në një nivel të qëndrueshëm”, tha Brnabić për RTS.

Brnabiq vlerësoi se Serbia, kur është fjala për vendosjen e sanksioneve kundër Rusisë, do të duhej të trajtohej si një rast i veçantë për shkak të gjithçkaje që është bërë.
Ajo po ashtu thekson se Serbia nuk është as më larg dhe as më afër vendosjes së sanksioneve sesa ku ishte pas mbledhjes së Këshillit të Sigurisë Kombëtare.