Çfarë është “Sindroma e Referencës së Nuhatjes”?

Sindroma e Referencës së Nuhatjes është një çrregullim mendor ku një person beson vazhdimisht se po lëshon një erë të keqe.

Ekspertët thonë se kjo gjithashtu mund të çojë në shqetësim dhe ankth, shkruan HindustanTimes, transmeton Klankosova.tv.

“Kjo sindromë përfshin një preokupim obsesiv me erën e imagjinuar, që shpesh rezulton në dëmtim të konsiderueshëm në fusha sociale, profesionale ose fusha të tjera të funksionimit”, thanë ata.

Njerëzit me këtë sindromë vazhdojnë të shmangin situatat sociale duke menduar se ato do t’i bëjnë njerëzit përreth tyre të mos ndihen rehat me erën e keqe.

Ata gjithashtu kontrollojnë vazhdimisht erën ose aromën e trupit për të zbuluar ndonjë gjë jonormale.