Google përmirëson aplikacionin Maps me një sërë funksionesh të IA përfshirë edhe Immersive View

Në maj, në konferencën I/O për zhvilluesit, drejtuesit e Google prezantuan funksionin Immersive View për rrugët, i cili mundëson foto navigimi për rrugët e planifikuara.

Tani kjo veçori po bëhet e disponueshme për përdoruesit në mbarë botën.Kur përdoruesi lëviz në këmbë, me biçikletë, në transportin publik ose kur vozit, ata do ta kenë mundësinë që të navigojnë virtualisht në rrugë dhe t’i ndjekë pamjet vizuale kthesë pas kthese të rrugës që kanë zgjedhur.

Duke filluar nga kjo javë, funksioni do të jetë i disponueshëm për pajisjet iOS dhe Android për Amsterdam, Barcelona, ​​Dublin, Firence, Las Vegas, Londër, Los Angeles, Miami, Nju Jork, Paris, San Francisko, San Jose, Seattle, Tokio dhe Venediku.

Vetëm për shkak se mund ta shihni rrugën për në destinacionin tuaj nuk do të thotë se do të dini se si ti lexoni tabelat gjatë rrugës. Google po e zëvendëson funksionin e tij ekzistues të kërkimit bazuar në teknologjinë AI me një funksion Live View në aplikacionin Maps. Mjafton ta prekni ikonën Lens në aplikacionin Maps dhe ta ktheni telefonin dhe sistemi do të përcaktojë vendndodhjen e saktë të përdoruesit dhe do të jetë në gjendje ta drejtojë atë në një ATM aty pranë, stacionet e transportit publik, restorante, kafene dhe dyqane.

Vetë harta po merr një përmirësim të rëndësishëm. Ndërtesat përgjatë rrugës do të shfaqen më saktë në aplikacion për ta ndihmuar përdoruesin të orientohet më mirë në grafikë të panjohur dhe detajet e korsisë do të shfaqen përgjatë sytheve “të ngatërruar” të autostradës. Këto veçori do të shpërndahen për përdoruesit në një duzinë vendesh gjatë muajve të ardhshëm, duke përfshirë SHBA-në, Kanadanë, Francën dhe Gjermaninë.

Përdoruesit në SHBA do të shohin shenja më të mira të korsive HOV, ndërsa përdoruesit në Evropë, pra në 20 vende europiane, mund të presin një zgjerim të konsiderueshëm të teknologjisë IA të Google për leximin e shenjave të kufirit të shpejtësisë.

Google Maps përdoret gjithashtu në një numër në rritje të automjeteve elektrike si pjesë e ekosistemit Android Automotive OS. Google Maps po merr gjithashtu një përmirësim si pjesë e API-së së re të Vendeve. Duke filluar nga kjo javë, shoferët do të shohin më shumë informacion në lidhje me stacionet e karikimit të Automjeteve Elektrike aty pranë, duke përfshirë informacionin nëse karikuesit përshtaten me automjetin e tyre, çfarë fuqie kanë, nëse është përdorur kohët e fundit dhe nëse stacioni është madje i hapur.

Kërkimi është përmirësuar gjithashtu falë përditësimit të ri. Përdoruesit së shpejti do të jenë në gjendje të kërkojnë për destinacione të afërta që plotësojnë më shumë kritere ezoterike./Klix.ba