Huawei dhe ZTE janë një kërcënim kombëtar për SHBA-të

Tre kompani të tjera teknologjike kineze u klasifikuan gjithashtu si një rrezik sigurie.

Kushdo që mendonte se pas epokës Trump, relaksimi do të ishte rendi i ditës për korporatat si Huawei ose ZTE në SHBA, ishte gabim.

Të premten, rregullatori i telekomit SHBA FCC njoftoi se dy kompani të mëdha dhe tre më të vogla të tjera kineze ishin një “rrezik i papranueshëm” për sigurinë kombëtare.

Këto kompani janë klasifikuar zyrtarisht si një kërcënim kombëtar për Amerikën. Kompanitë e teknologjisë Hytera Communications, Hangzhou Hikvision Digital Technology dhe Dahua Technology tani po bashkohen me Huawei dhe ZTE, transmeton Telegrafi.

Kryetarja e përkohshme e FCC Jessica Rosenworcel foli për një “hap të madh drejt rivendosjes së besimit në rrjetet tona të komunikimit”.

Lista duhet të sigurojë që gabimet e kaluara të mos përsëriten kur rrjeti zgjerohet në SHBA.

Qytetarët e SHBA-së janë më të varur se kurrë nga rrjetet e sigurta të komunikimit – qoftë në punë, për shkollë apo në sistemin shëndetësor.

Në vendet e tjera, kufizimet ndaj Huawei dhe ZTE si furnizues të teknologjisë tashmë janë lehtësuar në disa raste.

Në Austri, CEO i Ventocom Michael Krammer kohët e fundit kritikoi “legjislacionin e motivuar politikisht” kundër Huawei dhe e përshkroi këtë si një “qasje populliste”. /Telegrafi/