Kur është koha që të hiqni dorë përfundimisht nga një miqësi?

Të kesh një grup miqsh të lidhur ngushtë me të cilët do të kalojnë ngritje dhe ulje është thelbësore për një jetë të plotë dhe kuptimplote.

Shumë pak gjëra janë më të mira se udhëtimet e vajzave, takimet e mëngjesit të së shtunës dhe të kesh shoqen e vërtetë të të dëgjojë duke qarë për të njëjtat gjëra që të kanë dhënë tashmë një milion herë këshilla – pa i gjykuar.

Por të gjitha miqësitë nuk janë të destinuara të zgjasin përgjithmonë. Fazat e jetës suaj ndryshojnë ndërsa rriteni, dhe në mënyrë të pashmangshme do të ndryshojë edhe rrethi juaj i të besuarve.

Pra, si e dini se kur duhet të hiqni dorë nga një miqësi që nuk ju shërben më?

Sigurisht, ka shenja të dukshme se është koha për të hequr dikë nga jeta juaj. Për shembull, nëse dikush ka një ndikim negativ në jetën tuaj, qoftë përmes mashtrimit, gënjeshtrës ose vjedhjes.

Megjithatë, ka sjellje dhe shenja të tjera që nuk janë aq të qarta. Këtu janë disa për t’u kujdesur.

1. Kur mblidheni bashkë, biseda ndihet e sikletshme dhe e pakëndshme.
Ju lë të pyesni veten pse jeni ende duke punuar për të ruajtur një miqësi.

2.Ata ju kujtojnë vazhdimisht pjesët më të këqija të së kaluarës suaj.
Në çdo ditë të caktuar, kujtimet tona mund të kujtojnë shpejt pothuajse çdo vendim të tmerrshëm që kemi marrë ndonjëherë. Ju nuk keni nevojë për një të ashtuquajtur mik për t’ju ndihmuar me këtë. Është një shenjë e qartë se ata ose nuk duan ose nuk janë në gjendje t’ju shohin ndryshe nga sa keni qenë dikur.

3.Ndiheni të lodhur emocionalisht sa herë që jeni me ta.
Ose ata ju inkurajojnë të merrni pjesë në zakone të këqija, edhe pasi të keni shprehur dëshirën tuaj për ta kaluar atë dhe për të filluar nga e para.

4.Nuk ndiheni sikur mund të jeni vetvetja rreth tyre.
Dhe ndoshta ata nuk i vlerësojnë apo respektojnë mendimet dhe ndjenjat tuaja. Asgjë nuk është më sfilitëse sesa të pretendosh të jesh dikush që nuk je. Miqtë e vërtetë mund të mos jenë gjithmonë dakord me ju, por ata do t’ju duan, pranojnë, respektojnë dhe vlerësojnë.

Edhe pse ne do të donim të besojmë se miqtë tanë do të jenë gjithmonë në jetën tonë, është e rëndësishme të bëjmë një bilanc të atyre marrëdhënieve dhe ndikimit që ata kanë tek ju. Kur bëhet fjalë për miqtë, cilësia gjithmonë ia kalon sasisë. /Prive.al