Para apo pas mëngjesit? Kjo është koha e duhur për t’i larë dhëmbët

Rutina e mëngjesit është shumë e rëndësishme për të gjithë. Zgjimi dhe fillimi i ditës në një mënyrë të caktuar mund të ndikojë në humorin tuaj gjatë gjithë ditës. Si e tillë, koha që zgjidhni për të larë dhëmbët mund të ndikojë më shumë sesa vetëm disponimin tuaj, shprehen ekspertët.

Anna Peterson, një eksperte dentare, paralajmëroi ndjekësit e saj në TikTok se ata duhet t’i lajnë dhëmbët para mëngjesit, jo pas. Larja e dhëmbëve pas mëngjesit në fakt mund t’i dëmtojë ata. “A e dini se nuk duhet t’i lani dhëmbët pas mëngjesit? Gjithmonë më parë. Kur hani mëngjes, goja juaj bëhet acidike.

Pra, ajo që po bëni kur i lani dhëmbët pas mëngjesit është të lani acidin direkt në dhëmbë dhe kjo shkatërron smaltin”, ka shpjeguar ajo. Ndërsa larja e dhëmbëve para mëngjesit mund të duket si një gjë e pakëndshme, Peterson thotë se ka më shumë pozitive, përcjell noa.al.

Larja e dhëmbëve para mëngjesit mbron dhëmbët nga çdo gjë që hani dhe parandalon shkatërrimin e smaltit. “Pse askush nuk na e thotë këtë?” pyeti një përdorues, ndërsa një tjetër shtoi: “Unë kurrë nuk mësova asgjë për kujdesin personal kur isha në shkollë!”