Përfitimet që sjell meditimi!

Praktikimi i meditimit është diçka që kërkon praktikë dhe praktikë. Ka njerëz më të predispozuar për këtë lloj praktike, të tjerë që luftojnë të lidhen me veten dhe ndjesitë dhe të arrijnë një gjendje meditimi.

Pastaj ka individë që janë të suksesshëm në relaksim, të tjerë që realizimin e relaksimit e arrijnë duke lëvizur.

Meditimi në këmbë është një ushtrim i mirë për këtë grup të dytë njerëzish dhe shkon mirë me ngutje dhe nxitim të kësaj moshe.

Fillimisht, mjaftojnë edhe vetëm 10 minuta, kështu që mund të zgjoheni një moment më herët, të përfitoni nga koha për në makinë pas punës, para ose pas blerjeve.

Pasi të keni gjetur kohën dhe hapësirën më të përshtatshme dhe të rehatshme, mbyllni sytë dhe filloni të zhvendosni peshën tuaj nga njëra këmbë në tjetrën, duke ndjerë të gjitha ndjesitë e ndryshimit të ekuilibrit, të peshës në ndryshim, të shputës së këmbës, kyçit të këmbës, gju, legen.

Kur të jeni gati, filloni të bëni një hap, shumë ngadalë, duke i kushtuar vëmendje mikrolëvizjes së vetme dhe ndjesisë trupore dhe emocionale.

Mbështetni këmbën në tokë, kushtojini vëmendje fazës së vogël të çekuilibrit midis një hapi dhe tjetrit, zakonisht i panjohur. Ecja ka përfitime të shumta dhe nëse është një ecje e vetëdijshme këto mund të rriten dhe forcohen.

Në nivel fizik, ecja stimulon funksionin e muskujve, ndihmon në ruajtjen e një peshe adekuate, rrit metabolizmin, ndihmon funksionin kardio-vaskular dhe respirator, zvogëlon rrezikun e sëmundjeve të tilla si, për shembull, hipertensioni, duke favorizuar kështu një përmirësim të përgjithshëm.

Në fakt, ecja stimulon prodhimin e endorfinës natyrale, të cilat nxisin një ndjenjë mirëqenieje, reduktojnë stresin dhe tensionin e trupit, rregullojnë nivelet e kortizolit, si dhe favorizojnë zhvillimin e mbrojtjes imune.