Përmes videove një minutëshe, mund të fitoni para në Facebook

Facebook njoftoi planet për të ndihmuar krijuesit të fitojnë më tej para.

Përditësimi i produktit lejon krijuesit të fitojnë para nga videot një minutëshe dhe ngjarjet në transmetim të drejtpërdrejtë, si dhe të hapin mundësi reklamash për më shumë përdorues.

Përditësimi i Facebook mund të jetë një përpjekje për të konkurruar me TikTok në video të formës së shkurtër, transmeton Telegrafi.

Yoav Arnstein, drejtori i fitimit të parave të aplikacioneve në Facebook, tha se kompania po kërkon të fuqizojë më tej krijuesit që krijojnë video në formë të shkurtër dhe të drejtpërdrejtë, raporton businessinsider.

Programi i ri i reklamave i kompanisë së mediave sociale u jep krijuesve të Facebook një mënyrë më të lehtë për të gjeneruar para nga videot e tyre dhe e bën aplikacionin më konkurrues me krijuesit e të ardhurave që mund të gjenerojnë në TikTok.

Në TikTok, ndikuesit mund të fitojnë para nga pikëpamjet e tyre përmes Fondit Krijues të aplikacionit. Anëtarët e fondit duhet të kenë të paktën 10 mijë ndjekës dhe pikëpamje brenda 30 ditëve nga data e aplikimit. Përmes programit, ndikuesit gjenerojnë rreth 2-4 cent për 1000 shikime, sipas faqes mediatike Tubefilter. Shumica e TikTokers me pikëpamje ose ndjekës të mjaftueshëm për të gjeneruar mundësi pagese bëjnë shumicën e parave të tyre nga marrëveshjet e markave, të cilat gjenerojnë midis 200 dhe 20 mijë dollarëve.

Fushatat reklamuese të Facebook gjenerojnë një mesatare prej 8.75 dollarëve për 1.000 shikime, sipas Social Media Examiner. Tubefilter zbuloi se të ardhurat nga krijuesit e Facebook u luhatën në vitin 2020, me disa ndikues që gjeneruan miliona dollarë jashtë faqes, ndërsa të tjerët me miliona shikime morën pak ose aspak.

Më parë, programi i fitimit të parave të Facebook u shërbente videove që duhej të ishin të paktën tre minuta të gjata dhe ishin të ftuara vetëm për reklama të drejtpërdrejta në transmetim. /Telegrafi/