Plas në Kuvendin e Serbisë, deputetët gati në përleshje fizike!

Në Kuvendin e Serbisë, gjatë debatit për qeverinë e re, mbrëmjen e sotme për pak sa nuk ka pasur përleshje fizike mes deputetëve të Partisë Popullore dhe Partisë Progresive Serbe.

Ngjarja ka ndodhur kur deputeti i Partisë Popullore Borislav Novakoviq, pasi u sfidua nga kreu i grupit parlamentar të SNS, Milenko Jovanov, u ngrit nga stoli dhe u drejtua drejt Jovanovit dhe deputetëve të tjerë të SNS-së.

-Plehra, çfarë është? Hajde – i tha Jovanov Novakoviqit, pas së cilës deputeti i Partisë Popullore u nis drejt Jovanovit.
Në Kuvendin e Serbisë, gjatë debatit për qeverinë e re, mbrëmjen e sotme për pak sa nuk ka pasur përleshje fizike mes deputetëve të Partisë Popullore dhe Partisë Progresive Serbe.

Ngjarja ka ndodhur kur deputeti i Partisë Popullore Borislav Novakoviq, pasi u sfidua nga kreu i grupit parlamentar të SNS, Milenko Jovanov, u ngrit nga stoli dhe u drejtua drejt Jovanovit dhe deputetëve të tjerë të SNS-së.
-Plehra, çfarë është? Hajde – i tha Jovanov Novakoviqit, pas së cilës deputeti i Partisë Popullore u nis drejt Jovanovit.

Deputetët e Partisë Popullore, Miroslav Aleksiç dhe Vladimir Gajiq shkuan me Novakoviqin, dhe Jovanov, Natasha Jovanoviq, Marijan Ristiçeviç dhe të tjerë u ngritën nga bankat e klubit parlamentar të SNS-së.

Kryetari i Kuvendit të Serbisë, Vladimir Orliq, në atë moment nuk ka qortuar askënd, ka thirrur deputetët të kthehen në vendet e tyre, e më pas ka qortuar Miroslav Aleksiqin se e ka hedhur nga stoli për shkak të pamundësisë për t’ia përsëritur mandatin Anës Brnabiq.

Derisa Aleksiqi ishte indinjuar, Orliq e pyeti: “A je i pakënaqur që nuk morët një paralajmërim për atë që bëre në sallë pak më parë dhe më pas e paralajmërove?”

Meqenëse Aleksiqi vazhdoi të ankohej dhe të shante, Orliq e pyeti nëse kishte nevojë për një paralajmërim tjetër.

Incidentit i parapriu një diskutim mes Aleksiçit dhe Brnabiqit, gjatë të cilit Aleksiç tha se ishte krejtësisht dhe krejtësisht e papërgjegjshme të formohej një qeveri e tillë kur dihet përmasat e krizës dhe ai i quajti kandidatët për ministra joprofesionistë.

Aleksiç deklaroi se qeveria e mëparshme e udhëhequr nga Brnabi? e shkatërroi ekonominë në Serbi me privatizimet katastrofike në të cilat mori pjesë ministri i Financave Sinisha Mali, por edhe se ish-ministri i Bujqësisë Branislav Nedimoviç, siç thotë ai, “ia vuri gozhdën në arkivol”.

Brnabiq u përgjigj se ekspertiza për të cilën flet Aleksiç shihet në shembuj që mund të krahasohen me shitjen e NIS për 400 milionë euro, të cilën e ka bërë qeveria e kaluar, ndërsa kjo e tanishme i ka dhënë aeroportit me koncesion për 25 vjet. për 1.2 miliardë euro.

– E shitët gjithë industrinë e naftës me gjithçka që kishte për 400 milionë euro. Nuk kam asgjë për të fajësuar rusët kur ne kishim një qeveri këtu që donte të shiste për 400 milionë euro.

Ata arritën të shesin një seri të tërë për ato para dhe përgjithmonë, dhe ne i dhamë aeroportin për 25 vjet, pas së cilës ai mbetet pronë e shtetit serb. Njerëzit e mi, shikoni ekspertizën e ekipit tonë dhe ekspertizën e ekipit të tyre”, tha Brnabi.

Kritikave se kompania në të cilën ishte drejtor vëllai i saj ka marrë punë nga Qeveria, Brnabiq u përgjigj se është një kompani evropiane që punëson më shumë se 500 inxhinierë dhe se nëse kanë diçka për t’u ankuar, duhet t’i drejtohen BE-së dhe shtoi se kompania ka marrë punë edhe në vitin 2008.