WhatsApp lejon krijimin e grupeve pa i emërtuar ato paraprakisht

Tani e tutje WhatsApp tani do t’ju lejojë të krijoni grupe të vogla pa i emërtuar ato paraprakisht.

Mark Zuckerberg e ka bërë njoftimin e këtij funksionin të ri në një postim në Facebook (përmes TechCrunch). Më parë përdoruesëve i është dashur ta zgjidhin emrin e grupit pas krijimit të tij.

TechCrunch raporton se grupet pa emër kanë një limit prej gjashtë anëtarësh në vend të limitit të grupeve të emërtuar prej 1,024 pjesëmarrësish. Për më tepër, WhatsApp thuhet se do t’i gjenerojë automatikisht emrat e mbajtësve të vendeve për grupet e paemërtuara bazuar në anëtarët e tyre. Në varësi të mënyrës se si i kanë ruajtur kontaktet e anëtarëve, emri i grupit gjithashtu do të shfaqet ndryshe për secilin anëtar.

Kur bashkoheni me një grup pa emër që përfshin njerëz që nuk i kanë ruajtur kontaktet tuaja, thuhet se do të shfaq numrin tuaj të telefonit në grup. Kjo sugjeron që funksioni është krijuar më shumë për miqtë, familjen ose kolegët e vendosur dhe më pak për të huajt.

TechCrunch raporton se ky funksion do të dalë globalisht “gjatë disa javëve të ardhshme”./Engadget