10 gjëra në dukje ‘normale’ që bëjnë familjet, por janë thjesht sjellje toksike

1. “Ideja që duhet t’i besosh prindërve të tu apo pjesëtarëve të familjes gjithë problemet, vetëm se i ke brenda shtëpisë. Në fakt jeta na ka mësuar që t’i besojmë dikujt tek i cili ndihemi mirë dhe kujdeset për ne dhe ndonjëherë këta s’janë pjesë të familjes.”

2.  “A mundet që prindërit të mos i flasin fëmijëve sikur i kanë borxh diçka vetëm se i kanë sjellë në jetë? S’jua kërkoi njeri t’i sillnit dhe kujtoni që janë fëmijët tuaj, jo asistentët personalë. Respektojini.”

3. “Kur fëmiljet sillen sikur gjithçka shkon mirë. Kominikimi, ndjesitë dhe asgjë tjetër nuk ekziston në këtë mjedis dhe sa herë dikush përmend një problem, bëhet sikur s’ka ndodhur asgjë. E dua shumë familjen time, por preferoj të mbaj distancë prej tyre.”

4. “Besimi që gjyshërit duhet t’i përkëdhelin nipërit është thjesht toksik.”

5. “Pyetje të tipit: ‘Kur do martohesh? Pse s’ke gjetur akoma dike?’ Dhe më keq akoma: ‘A do të të prezantoj unë me dikë?'”

6. “E dimë që s’duhet kaluar masa për të mirën e tyre, por mos u kurseni me komplimentat. Fëmijët do të mendojnë që s’jeni krenarë për to dhe kjo i ngarkon.”

7. “Sa e tmerrshme është të shash dhe komentosh negativisht kushërinjtë dhe pastaj t’i ftosh në shtëpi për Krishtlindje, dasma, etj sikur të mos kishte ndodhur asgjë.”

8. “Përpjekjet fallso për të patur familjen perfekte. Kështu do të rrisni fëmijë me komplekse, jini më të vërtetë.”

9. “Krahasimet mes vëllezërve dhe motrave. Unë jam fëmija më i vogël dhe gjithë jetën kam dëgjuar sesi mami më thoshte që motra ime s’i ka shkaktuar kurrë probleme si unë. Jam ndjerë gjithmonë si dështake, mos e bëni këtë.”

10. “Nënat egoiste që duan të jenë gjatë gjithë kohës qëndra e vëmendjes.”