Ambasadori Hill, Ramadani dhe Arifi të pranishëm në përurim e “Makers Lab”

Në vazhdën e takimeve dhe vizitës së tij ambasadori Hill ka qenë i pranishëm edhe në hapjen e një laboratori në shkollën e mesme “Sezai Surroi” në Bujanoc, sëbashku me kryetarin e kuvendit Enver Ramadani dhe kryetarin e komunës Nagip Arifi.

Laboratri  i quajtur “Makers Lab” do ti shërbej nxënësve ti realizojn njohurit e tyre inovative dhe teknologjike në një vend të caktuar, ku edhe nxënësit ekspozuan edhe disa arritje të tyre teknologjike.

Në postimin e tij në Facebook Ramdani ka theksuar se iniciativat e tilla do të kenë përkrahjen e kuvendit komunal të Bujanocit dhe ka falënderuar inicuesit këtij projekti.

Sot isha i pranishëm në Shkolla e mesme Sezai Surroi – Bujanoc ku në prani të ambasadorit amerikan Christopher Hill u bë përurimi i kabinetit Makers Lab.
Një puntori ku nxënësit do të ken mundësi aplikimi të njohurive inovative për mësimnxënje, ndërmarrësi, dhe orientime tjera që jan konkuruese në arritjen e përgatitjeve te tyre profesionale.
Është për të përshëndetur udhëheqësin e shkollës së mesme Admir Nazifi e posaçërisht udhëheqësit këtij projekti Bujar Mustapha Izeir Islami Elhan Murati për punën e tyre te paludhur që së bashku me nxënësit arritën te sigurojnë një nga projektet shumë domethënëse dhe konkuruese në treg.
Projekte të tilla duhet mbështetur dhe do të kenë mbështetjen e Kuvendi Komunal i Bujanocit – Skupština Opštine Bujanovac.