Gjashtë mënyra të lehta për ta bërë partnerin tuaj të ndihet tepër i dashur sot

Një nga gjërat më të mira të të qenit i martuar është se ke dikë ku të mbështetesh kur situata bëhet e vështirë.

Por edhe në marrëdhëniet e reja, të dish se dikush kujdeset për ty është e dobishme kur e ke të vështirë.

Kur partneri juaj është i stresuar, merrni parasysh ofrimin e mbështetjes në mënyrë proaktive, në vend që të prisni që ai të vijë tek ju. Këtu janë gjashtë situatat kur partneri juaj ka nevojë për pak më shumë dashuri.

Këtu janë 6 mënyra të thjeshta për ta bërë partnerin tuaj të ndihet tepër i dashur sot:

1. Kur kanë një ditë të rëndësishme në punë

Edhe nëse nuk duket sikur është i stresuar, dita e tij e madhe në punë sigurisht që është në mendjen e tij. Dëshironi të jeni të dobishëm? Mos pyet “A je gati?” E vetmja përgjigje e mirë është “po”, dhe nëse ajo thotë këtë, nuk ka asgjë për të folur. Nëse ajo thotë “jo”, thjesht do ta bëjë atë të ndihet keq. Në vend të kësaj pyesni: “Si ndiheni për [takimin/prezantimin/kërkimin e rritjes së rrogës?].” Kjo hap derën për një diskutim dhe këtu mund të ofroni mbështetje. Thuaji se beson në të, thuaji se je krenar për të dhe kujtoji arritjet e së shkuarës.

Një mënyrë tjetër për të ndihmuar është duke u ofruar të praktikoni çdo gjë që ata kanë për të thënë. Ju luani shefin/klientin/këdo dhe lëreni të thotë atë që ka përgatitur. Mos kritikoni nëse ai nuk kërkon komentet tuaja. Edhe nëse po përpiqeni të jeni të dobishëm, kjo mund të shfaqet si kritikë.

2. Kur kishin një ditë të keqe

Shefi i saj i bërtiti asaj, ai kishte një parafango ose ajo derdhi kafe në këmishën e bardhë të preferuar. Njerëzit nuk mund të kontrollojnë ndjenjat e tyre. Nëse partneri juaj është në humor të keq, edhe për atë që duket si një arsye e trashë, ajo ka nevojë për mbështetjen tuaj. Mund të jetë aq e lehtë sa hapja e krahëve për një përqafim, fërkimi i shpatullave ose t’i çosh një gotë verë. Pyete nëse dëshiron të flasë për këtë; disa njerëz do, të tjerët jo. Ose është në rregull. Më në fund, humori i tij do të kalojë. Dhe mbani mend, zhgënjimi i tij nuk ka për qëllim ju, ndaj mos e merrni personalisht negativitetin e tij.

3. Kur kanë një vendim të madh për të marrë

Ofroni të flisni për të mirat dhe të këqijat e secilës zgjedhje. Jepni mendimin tuaj nëse është diçka që ju prek drejtpërdrejt, por mos prisni që ai të marrë këshillën tuaj ose të zhgënjehet shumë nëse nuk e bën këtë. Nëse nuk dini shumë për opsionet e ndryshme, mos u përpiqni të peshoni. Të flasësh për këtë do të të ndihmojë, por të dëgjosh mendimin e paarsimuar të dikujt jo.

4. Kur kanë probleme familjare

Ju nuk e zgjidhni familjen tuaj, siç thotë shprehja e vjetër, dhe nuk mund të injoroni një çështje që lidhet me familjen. Edhe nëse nuk ju pëlqen ose nuk e njihni të afërmin në fjalë, pyeteni nëse mund të bëni ndonjë gjë për ta ndihmuar. Shanset janë që nuk ka, por do ta ndihmojë atë të dijë se ka mbështetjen tuaj. Mjafton vetëm t’i shtrëngosh dorën teksa qëndron pranë shtratit të një të afërmi që po vdes ose ta dëgjosh atë që ankohet për një vëlla ose vëlla të bezdisshëm.

5. Kur ata janë të zemëruar me ju

Duket kundërintuitive, por kur ju dhe tjetri juaj i rëndësishëm sapo keni debatuar, është një nga rastet kur ata kanë më shumë nevojë për ju. Mënyra se si i trajtoni mosmarrëveshjet është një tregues i rëndësishëm i suksesit të marrëdhënieve në të ardhmen; po, është e mundur të jesh i zemëruar me dikë dhe prapë të tregosh se ju të dy jeni një ekip. Si e bëni këtë? Jini të respektueshëm. Mos e quani emra ose mos e ofendoni atë. Mos e mbyllni atë. Vazhdoni diskutimin nëse keni mundësi. Nëse nuk mundeni, thuaju se kjo është e rëndësishme për ty, por edhe marrëdhënia është e rëndësishme dhe nuk dëshiron të dëmtosh duke folur kur je i zemëruar.

6. Kur kanë probleme financiare

Problemet financiare mund të jenë të sikletshme dhe paralizuese. Nëse e dini se ai ka probleme, lëreni atë të tregojë së pari. Nëse ai nuk e bën këtë, mos e shtyni këtë çështje nëse nuk jeni i martuar ose nëse financat tuaja janë bashkuar në një farë mënyre. Në atë rast, është gjithashtu problemi juaj, kështu që ju keni të drejtë të dini se çfarë po ndodh. Mos ofroni një kredi nëse nuk jeni të kënaqur me idenë se ajo mund të mos e kthejë atë menjëherë – ose kurrë. Kjo është veçanërisht e rëndësishme nëse keni qenë së bashku për një kohë të shkurtër. Nëse ndaheni, nuk dëshironi të kërkoni një ish për ato 500 dollarë që i keni dhënë.