Rrjeti social Threads ka pothuajse 100 milionë përdorues aktivë mujorë

Duket se përpjekjet e kompanisë Meta për ta promovuar rrjetin social Threads më në fund po japin rezultat, pasi Shefi Ekzekutiv i kompanisë, Mark Zuckerberg, konfirmoi se aplikacioni tani ka pak më pak se 100 milionë përdorues aktivë mujorë dhe se ai mendon se ka një “shans të mirë” që ai ta arrijë një miliard përdorues në vitet e ardhshme.

“Unë kam menduar për një kohë të gjatë që duhet të ketë një aplikacion chat që përdoret nga një miliardë njerëz që është pak më pozitiv, dhe mendoj se nëse vazhdojmë kështu edhe për disa vite të tjera, kemi një shans të mirë duke realizuar vizionin tonë”, tha Zuckerberg gjatë raportit tremujor të të ardhurave të kompanisë.lidhur me fitimet.

Rritja e Threads është vëzhguar nga afër që nga fillimi i saj në korrik. Aplikacioni fitoi 100 milionë përdorues të regjistruar në javën e parë, por një rënie e shpejtë pasoi me ankesat nga përdoruesit për funksionalitetin e kufizuar dhe furnizimin e bllokuar me postimet e markave. Mirëpo Meta ka shtuar gradualisht veçori të reja dhe angazhimi duket se është rritur javët e fundit, ndërkohë që në të njëjtën kohë Elon Musk po bën ndryshime jo të pëlqyera në rrjetin e tij social X, si heqja e titujve nga lidhjet. ëall Street Journal raportoi këtë javë se Threads së fundmi ka arritur të tërheqë “përdorues të fuqishëm” nga X.

Rritja e Threads nuk është pika e vetme e ndritshme për Meta, e cila raportoi pak më shumë se 34 milionë dollarë të ardhura për tremujorin, 23 për qind më shumë se vitin e kaluar. Tani 3.9 miliardë njerëz përdorin çdo muaj një nga aplikacionet e Metës, i cili është i ri për kompaninë. Në një bisedë me analistët, Musk tha se Meta u përqendrua te “efikasiteti”, i cili rezultoi në eliminimin e më shumë se 20 mijë vendeve të punës gjatë vitit të kaluar, gjë që u dëshmua të ishte një strategji efektive në një “botë shumë në ndryshim”.

Zuckerberg tha se Meta po fokusohet gjithnjë e më shumë në avancimin e teknologjisë gjeneruese të IA, e cila e ka fuqinë t’i ndryshojë të gjitha shërbimet e kompanisë.

“Teknologjia gjeneruese e IA do t’i transformojë ndjeshëm mënyrën se si njerëzit i përdorin aplikacionet e ndryshme që ne i zhvillojmë,” tha Zuckerberg./Klix.ba