A mund ta përdorni jodin për heqjen e puçrrave dhe njollave në fytyrë?

Shumë persona kanë filluar të përdorin jodin për heqjen e njollave dhe puçrrave në fytyrë, gjë që është bërë shumë e përhapur në rrjetet sociale.

Por, dermatologët thonë se një gjë e tillë mund të jetë shumë e rrezikshme, shkruan The Sun, transmeton Klankosova.tv.

Sipas tyre, aplikimi i jodit në fytyrë mund të shkaktojë alergji të rëndë.

“Nuk ka një dermatolog të certifikuar që të mos ketë parë alergji kontakti ndaj jodit, dihet mirë. Kjo është arsyeja pse unë gjithmonë do t’i paralajmëroja njerëzit që të mos përdorin rastësisht furnizime mjekësore në lëkurën tuaj, gjë që për disa mund të duket e vetëkuptueshme”, kanë thënë ata.