Ankthi i vjeshtës – Çfarë e shkakton dhe si ta përballoni

Ankthi, që për disa njerëz shfaqet në sezonin e vjeshtës, është shumë i zakonshëm dhe shumë as mund të mos arrijnë ta kuptojnë që po kalojnë këtë gjendje.

Ky lloj ankthi nuk ka një shkak të jashtëm apo të dukshëm dhe ka tendencë të përsëritet çdo vit.

Me kalimin e kohës mund të bëhet i dukshëm dhe ju mund të ndërmerrni hapa për ta parandaluar atë.

Disa nga simptomat më të zakonshme të ankthit të vjeshtës janë:
Humor jo i mirë dhe depresion
Ankth dhe shqetësim i tepruar
Nervozizëm
Letargji, përgjumje dhe lodhje
Humbje e interesit për aktivitetet e përditshme
Shkaqet e mundshme
Një nga shkaqet është reduktimi i orëve të ditës, që përkthehet në më pak eksopzim nga diellit dhe më pak vitaminë D dhe ulje të niveleve të serotoninës.

Të dy faktorë që ndikojnë në një gjendje jo të mirë emocionale.