Çfarë masash anti-COVID kanë shtetet e Ballkant?

Kosova, nga 22 janari, ka marrë masa të reja kundër koronavirusit, për shkak të rritjes së numrit të të infektuarve. Masat në vendet e rajonit dallojnë, ashtu si edhe përqindja e pozitivitetit të rasteve. Serbia, tash për tash, ka përqindjen më të lartë.

KosovaMaqedonia e VeriutShqipëriaMali i ZiSerbiaBosnje dhe Hercegovina
Raste pozitive (24 janar)26.6%23.5%21.5%36%48.5%44%
Kufizimi i lëvizjes22:00-05:00Nuk ka23:00-06:00Nuk kaNuk kaNuk Ka
Gastronomia06:00-21:00Nuk ka06:00-23:00Deri në mesnatë me dëshmi vaksinimi ose test negativPas orës 20:00 kërkohet dëshmi vaksinimi ose test negativVendime të ndryshme
Hyrja në shtetMe dëshmi për dozën e tretë të vaksinës, me test PCRNjë nga: test negativ PCR, test antigjen, vërtetim i vaksinimit ose dëshmi e kalimit të sëmundjesDëshmi për vaksinim, ose test negativ PCR, ose antigjenDëshmi për vaksinim, ose test negativ PCR, ose antigjenDëshmi për vaksinim, ose test negativ, ose dëshmi e kalimit të sëmundjesDëshmi për vaksinim, ose test negativ PCR, ose antigjen
ShkollatSipas skenarëve A,B,C, varësisht prej rasteve në shkollëMe prani fizikeMe prani fizikeFillimi i gjysmëvjetorit të dytë është shtyrë deri më 31 janarDeri në klasën e 4-të në shkollë, të tjerët në menyrë të kombinuarEdhe online, edhe me prani fizike
MaskatTë obligueshme në ambiente të hapura e të mbylluraTë obligueshme në ambiente të mbylluraTë obligueshme në ambiente të mbylluraTë obligueshme në ambiente të mbylluraTë obligueshme në ambiente të mbyllura, ose të hapura ku nuk ka mundësi për distancë fizikeTë obligueshme në ambiente të mbyllura, ose të hapura ku nuk ka mundësi për distancë fizike

Tabela: Lendi Susuri • Janar 2022  Burimi: Institucionet e shëndetit publik në vendet e Ballkanit Perëndimor./rel