Dy opsione se si do të konpenzohet mësimi për pushimin e shkurtit!

Nxënësit do të kenë pushimin e shkurtit, por edhe orët që do të duhet të kompensojnë.

Përveç këtij pushimi, kanë mbetur edhe tre ditë për të kompensuar pushimet e zgjatura vjeshtore në gjysmën e parë të vitit.

Për shkak të pushimit të zgjatur të vjeshtës, në gjysmën e parë të vitit dhe pushimit të zgjatur të shkurtit, orët do të kompensohen në dy mënyra:-

  • Zgjatja e vitit shkollor me tre ditë, ndërsa
  • Dy ditët e tjera do të kompensohen ose të shtunave ose orë shtesë gjatë javës së punës.

Zbog trodnevnog produžetka jesenjeg raspusta u prvom polugodištu, kao i zbog ove odluke, škole su u obavezi da do kraja školske godine nadoknade dva radna dana, dok će školska godina biti produžena za tri dana i umesto do 21. juna trajaće do petka, 24. juna 2022. godine, piše na sajtu Ministrarstva prosvete.

Për shkak të zgjatjes treditore të pushimeve të vjeshtës në gjysmëvjetorin e parë, si dhe për shkak të këtij vendimi, shkollat ​​janë të detyruara të plotësojnë dy ditë pune deri në fund të vitit shkollor, ndërsa viti shkollor do të zgjatet me tre ditë dhe në vend të 21 qershorit, do të zgjasë deri më 24 Qershor, shkruan në faqen e internetit të Ministrisë së Arsimit të Serbisë.