“Facebook” vjen me risi | Më shumë se 5 profile në një llogari të vetme

“Facebook” po teston një opsion për përdoruesit për të krijuar profile të shumta nga një llogari e vetme, mes një oferte nga platforma për të rindezur rritjen e përdoruesve.!

Ky funksion synon të ndihmojë përdoruesit “të përshtatin përvojën e tyre bazuar në interesat dhe marrëdhëniet”, tha zëdhënësi i “Facebook” (FB), Leonard Lam, për “CNN Business” në një deklaratë.

Ndërsa “Facebook” i ndalon përdoruesit të kenë më shumë se një llogari, funksioni do t’i lejojë ata të krijojnë deri në pesë profile nën llogarinë e tyre për t’u angazhuar me tema ose grupe të ndryshme njerëzish. Kjo mund të përfshijë profile (dhe rrjedhimisht, burimet e “Facebook”) të krijuara për t’u angazhuar me miqtë e ngushtë kundrejt kolegëve, ose një profil të dedikuar për një hobi të veçantë si lojërat. Bloomberg raportoi për herë të parë testin e ri të veçorive të enjten.

Testi vjen pasi kompania mëmë e “Facebook”-ut, “Meta”, (FB) po përjeton ngadalësim të rritjes së fitimit dhe konkurrencë të madhe nga rivalë si “Tik-Tok”, të cilët po luftojnë për kohën dhe vëmendjen e përdoruesve. Në shkurt, “Meta” tronditi investitorët duke postuar një ngecje të rrallë në rritjen tremujore të përdoruesve, një prirje që u përmbys pak në tremujorin e parë të këtij viti.

“Meta” është në mes të tranzicionit drejt një kompanie të përqendruar rreth një “metaverse” të së ardhmes, realitetit të shtuar dhe virtual të mundësuar në vend të mediave sociale. Por ajo duhet të vazhdojë të grumbullojë fitime nga platformat e saj ekzistuese për të financuar investimet në atë vizion. Kompania kohët e fundit ka punuar për të integruar më tej “Facebook”-un dhe “Instagram”-in, duke e bërë më të lehtë për përdoruesit të zbulojnë përmbajtjen dhe të angazhohen me komunitetet midis të dyja platformave.