Kurti: Çmimet nuk janë rritur veç për mësuesit dhe arsimtarët

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka folur sot në seancën e Kuvendit pas kthimit të tij nga Japonia duke u treguar përsëri i ashpër ndaj mësimdhënësve.

Duke replikuar me kryetarin e PDK-së që problemi ishte te dëshira e kryeministrit ishte për “triumfalizëm” e për “lavdi politike”, ai u shpreh si vijon:

“Së pari, dua t’ju siguroj se nuk bëhet fjalë për kurrfarë synimi për triumfalizëm. Në mbrëmje e kemi takuar Atdhe Hykollin – dhe ja kemi ofruar triumfin, ta publikojmë bashkë përballjen për inflacion. Unë kam deshur që ata të bëhen pjesë e fitores. Se është edhe rezultat i trysnisë së tyre… iu ka pëlqyer, por nuk e kanë pranuar sapo kanë dalë nga takimi. Pra, triumfin do ta kishte BSPK-ja më 2 shtator.“

Më tej, Kurti adresoi edhe kritikën se problemin e mësuesve nuk e kishte trajtuar në mënyrë specifike.

“E dyta, deputeti Krasniqi tha që ky është një problem specifik. Nuk është problem specifik. Unë i kam takuar shumë herë BSPK-në e SBAShK-un, dhe ata thoshin që janë rritur çmimet. Por, çmimet nuk janë rritur specifikisht për mësuesit dhe arsimtarët. Nëse në vetëshërbime do të shkruante që çmimet vlejnë vetëm për mësues dhe arsimtarë ky do të ishte problem. Çmimet janë rritur për të gjithë, dhe për të gjithë është Pakoja për inflacion. Ata janë kategori e veçantë, por problemi nuk është specifik.”