Kush ka të drejt në subvencionin prej 2100 euro për blerjen e një makine?

Lajmi se pronarët e makinave që përdorin naftë do të mund të marrin një subvencion prej 2100 eurosh nga shteti për blerjen e një veture të re ose të përdorur Euro 6 deri në vitin e ardhshëm tingëllon joshëse.

Sidomos kur qytetarët shikojnë çdo dinar të kursejn dhe janë të gatshëm të shkojnë në vende tjera për diferencën e vogël në çmimin e veturës.

Ky veprim i ri shtetëror nënkupton që nga viti i ardhshëm, të gjithë ata që kanë motorë Euro 1, Euro 2 ose Euro 3 në automjetet e tyre, mund t’i çregjistrojnë ato dhe më pas do të dërgohen në qendrat e riciklimit dhe pronarët e tyre do të marrin një subvencion për blerjen e Makina me standarde Euro 6.

Në gjithë këtë histori, siç rezulton, fshihen disa probleme, ku kryesori është fuqia blerëse e qytetarëve. Për shembull, në autoplacet mund të gjeni makina me motorë Euro 6, çmimi i të cilave është nga 5000 euro e lart, që do të thotë se subvencioni, në rastin më të mirë, mund të mbulojë deri në 40 për qind të vlerës së blerjes së një makine të dytë.

Pyetja është nëse shoferët kanë 60 për qind të parave që duhet të sigurojnë për të blerë edhe vetura që kanë standardin Euro 6.