Kush ka të drejt të punojë nga nesër?

Spektri ju paraqet veprimtarit e lejuara të vashojn punën pa pengesa:

– Kufizimi nuk vlen për barnatoret, ordinancat, laboratorët, ordinancat dentare dhe veterinare,

– Mund të punojnë objektet tregtare ku shiten produktet ushqimore,
– Objektet e pavarura të shitjes me pakicë në të cilat bëhet blerja pa hyrë në objekt (p.sh. kioskat)

– Lejohet të punohet në ato ambiente dhe dyqane ku ofrohen shërbime në të cilat nuk kërkohet prania afatgjatë e klientëve dhe ku kontakti është me kohëzgjatje të kufizuar, të tilla si këpucarë, xhamprerësit, dyqane rrobaqepësish etj,

– Stacionet e benzinës do të punojnë gjithashtu në kryerjen e aktiviteteve të shitjes së karburantit,

– Restorantet dhe baret brenda hotelit dhe akomodimet e tjera të kategorizuara do të funksionojnë ekskluzivisht për mysafirët që janë duke qëndruar në atë hotel,

– Kufizimi nuk zbatohet për mjediset sportive për përgatitjen dhe mbajtjen e garave të regjistruara brenda federatave kombëtare sportive kompetente./Spektri