Nga 1 Gushti rriten çmimet e shërbimeve bankare, Çfarë ishte falas, tani duhet të paguani!

Bankat po i rrisin edhe një herë çmimet e shërbimeve, ndaj që nga 1 gushti, mirëmbajtja e llogarisë në bankat në Serbi do të jetë deri në 80 për qind më e shtrenjtë!

Kjo është është vetëm një nga shërbimesh bankare që do të u rritet çmimi gjatë dy javëve të ardhshme. Bankierët përmendin krizën globale, e cila kërcënoi biznesin e tyre, si shkak të rritjes drastike të çmimeve.

Për shembull, klientët do të paguajnë 400 dinarë për lëshimin e një karte pagese, e cila deri më tani ishte falas.

Nëse ju ndodh që të humbisni kartelën tuaj dhe keni pasur më shumë se 3000 dinarë në llogarinë tuaj, shpenzimet e marrjes së një karte të re do t’i përballoni vetë!

Nëse në llogari ka pasur më pak para se limiti i përcaktuar, shpenzimet do të përballohen nga banka, por vetëm nëse vërtetoni se nuk keni abuzuar me kartën ose e keni humbur atë nga pakujdesia!?

Si një kosto e re (ende nuk është specifikuar se sa do të jetë), bankat po vendosin një tarifë nga llogaria nëse përdorni bankomatin më shumë se një herë në ditë ose paguani online./spektri