Nuk ka orë shtesë për nxënësit e shkollave të mesme në Bujanoc dhe Preshevë!

Ndryshimet në rregulloren për notim në arsimin e mesëm nuk parashikojnë orë shtesë për nxënësit e shkollave të mesme dhe as obligim të mësimdhënësve për mbajtjen e orës plotësuese për nxënësit që kanë munguar më shumë se 15 ditë në mësim.
Kështu kanë konfirmuar në Ministrinë e Arsimit në Serbi.

Zyrtarët mohojnë shkrimin e mediave të caktuara se në rastin e përmendur mësimdhënësit do të detyrohen të krijojnë një plan dhe program të ri për këta nxënës.

E reja, sipas raportimeve të “Danasit”, është ndryshimi i nenit 16 të Rregullores për vlerësimin në arsimin e mesëm, ku tashmë thuhet se “për një nxënës që përjashtohet nga mësimi për më shumë se 15 ditë pune me radhë, shkolla është i detyruar të krijojë një plan vlerësimi dhe të informojë për këtë nxënësin dhe prindin, duke pasur parasysh interesin më të mirë të nxënësit”.

Siç u shpjegua, synimi ishte që t’i kushtohej vëmendje faktit që një student i cili ka munguar prej kohësh në mësime nuk duhet të presë një grusht testesh njohurish në një periudhë të shkurtër kohe.