Qeveria e Serbisë 1 milion dinarë më pak për Këshillin Kombëtar Shqiptar!

Ministria për të Drejtat e Njeriut dhe Minoriteteve në Serbi në ndarjen e mjeteve financiare për vitin 2024 për Këshillat Kombëtar në Serbi ka marr vendin që për këtë vit të zvogëloj buxhetin Këshillit Kombëtar Shqiptar për rreth 1 milion dinarë, kështu ka shkruar kryetari i KKSH-së Nevzad Lutfiu në faqen e tij në facebook.

Sipas Lutfiut që nga viti 2022 edhe kur eshtë bërë regjistrimi i popullsisë buxheti i këtij institucioni është dashur të rritet, mirëpo qeveria e Serbisë nuk e këtë dhe përkundrazi buxheti i këtij institucioni vetëmse është zvogluar.
Buxheti i këshillit Kombëtar Shqiptar për vitin 2023 ka qenë 15 474 442 dinarë ndersa për këtë vit shuma e tij është 1 milion dinarë më pak më saktësisht 14 136 917 dinarë. Ja dhe postimi i plotë i Lutfiut.

Qeveria e Serbisë ulë buxhetin për KKSh:
Të dashur qytetarë shqiptarë
Ministria për të Drejtat e Njeriut dhe Minoriteteve në vend që të rrisë buxhetin për Këshillin Kombëtar Shqiptar për vitin 2024 e ka ulur atë për mbi 1 milion dinarë.

Buxheti për institucionin tonë do duhej të rritej për shkak regjistrimit të popullsisë në vitin 2022, kjo jo që nuk u mor parasysh, përkundrazi e ulën buxhetin.
Kjo e vështirëson jashtëzakonisht shumë funksionimin e Këshillit Kombëtar Shqiptar.
Lidhur me këtë i njoftuam ndërkombëtarët.
As ky kërcnim nuk do të na zmbraps nga puna, përkundrazi do të punojmë edhe më fuqishëm për të drejtat tona, pavarësisht diskriminimeve dhe vendimeve skandaloze si ky!
Ky ëtë edhe vendimi për buxhetin  e këtij viti
Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm