Shtyhet afati i regjistrimit për shtatë ditë për disa Komuna

Instituti Republikan i Statistikave në Serbi ka njoftuar se regjistrimi do të zgjatet edhe për shtatë ditë në komuna të caktuara për shkak se nuk ishin të regjistruar të gjithë qytetarët.

Siç u tha, regjistrimi u zgjat në Beograd, Uzhicë, Valjevë, Smederevë, Pançevë, Shabac, Novi Sad dhe Suboticë.

Gjithashtu në javën e parë të nëntorit do të organizohet shërbimi telefonik në Institutin e Statistikave të Republikës dhe në të gjitha njësitë e vetëqeverisjes vendore, në mënyrë që qytetarët që nuk janë regjistruar për asnjë arsye të mund të kontaktojnë regjistruesin kujdestar për regjistrim. .

Deri më 30 tetor, në Serbi janë regjistruar më shumë se 6.3 milionë banorë, më shumë se 2.4 milionë familje dhe rreth 3.4 milionë apartamente.