5 mijë dinarë për të rinjët – Kush ka të drejtë për ndihmë dhe cila është procedura e aplikimit

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka bërë të ditur sot se shteti ka dhënë edhe 5000 dinarë të tjerë ndihmë për të gjithë të rinjtë, të cilat do të paguhen para Vitit të Ri.

Ai bëri të ditur se afati për aplikim do të jetë nga 1 deri më 15 dhjetor dhe se procedura do të jetë e njëjtë si për ndihmën e mëparshme shtetërore për të rinjtë që ishte këtë vit, shkruan Danas.

Në muajt shkurt dhe qershor, shteti tashmë ka dhënë dy herë ndihmë për të rinjtë e moshës 16 deri në 30 vjeç.

Kjo do të thotë se lidhja e aplikimit do të hapet më 1 dhjetor në mesnatë dhe të gjithë do të mund të aplikojnë në faqen e internetit të Departamentit të Thesarit.

Të drejtë aplikimi kanë të gjithë të rinjtë, shtetas të Republikës së Serbisë, të cilët në momentin e aplikimit janë nga mosha 16 deri në 29 vjeç, banojnë në territorin e Serbisë dhe kanë letërnjoftim të vlefshëm.

Kjo do të thotë se kushdo që ka mbushur moshën 16 vjeç në fillimin e aplikimit, por që nuk ka mbushur moshën 30 deri në atë datë, mund të aplikojë.

Nëse procedura është vërtet e njëjtë, për këto para duhet të aplikojnë vetëm ata të rinj që nuk kanë aplikuar në dy raundet e para, që janë kryesisht ata që ndërkohë kanë mbushur 16 vjeç, ndërsa të gjithë të tjerët që kanë marrë fillimisht 100 euro ose ndihma e dytë rrugore dhe nuk i kanë mbushur ende 30 vjet, tani automatikisht do të marrin 5000 dinarë.

Sipas Vuçiq, pagesa e raundit të tretë të ndihmës për të rinjtë pritet mes 19 dhe 25 dhjetorit.