Mister me shoferin e kamionit që shpërtheu urën që lidhte Rusinë me Krimenë

Ende nuk dihet identiteti i shoferit të kamionit, i cili shpërtheu në urën e Kerçit në orët e para të së shtunës .

Mediat ruse raportojnë se është gjetur pronari i kamionit. Ai është Boris Yusobov i fotografuar nga Krasnodar , Rusi , i cili ia shiti automjetin një personi tjetër, i cili nuk ia ndryshoi emrin pronarit. Pra, në letër Yosubov ende dukej se ishte pronar.

Gjatë kontrollit të kryer për hyrjen e urës, drejtuesi i mjetit ka qenë i qetë , ka pasur të gjitha dokumentet e nevojshme dhe nuk ka ngritur dyshime te policia. Kamioni ishte plotësisht i ngarkuar.

Për momentin nuk dihet nëse shoferi ishte në një mision vetëvrasës apo nuk dyshonte se automjeti i tij ishte i montuar me një sasi të madhe eksplozivi.

Jozyrtarisht, një zyrtar i qeverisë ukrainase i tha Washington Post se shërbimet e inteligjencës së vendit të tij ishin përgjegjëse për sulmin në urë. Gazeta Ukrainska Pravda gjithashtu shkroi se SBU ishte përfshirë në sulm.

Qeveritë perëndimore duken të kujdesshme për momentin. Ministri i Jashtëm estonez Urmas Reinslau është megjithatë zyrtari i parë perëndimor që ia atribuon drejtpërdrejt Ukrainës sabotimin, duke thënë se vendi i tij mirëpret dhe përgëzon shërbimet e inteligjencës ukrainase për veprimin e tyre.