74 punonjës të Pfizer në Zug kërcënohen me largim nga puna

Pasi mori përsipër specialistin e kancerit Seagen, i cili ka një degë në Zug, Pfizer zbuloi se kishte dyfishime në role dhe funksione të caktuara, sipas një deklarate. Prandaj, integrimi i Seagen mund të ketë një ndikim në vendet e punës.

Një proces konsultimi do të jetë në vazhdim. Nga sot, 191 persona punojnë në Pfizer në Zug, transmeton albinfo.ch. Një maksimum prej 74 prej tyre mund të ndërpriten nëse nuk ka një zgjidhje tjetër.

“Ky hap nuk është i lehtë për Pfizer dhe duam të theksojmë se çdo shkurtim i vendeve të punës nuk është për shkak të performancës së kolegëve tanë”, thotë kompania farmaceutike.